Alla inlägg under december 2007

Av Hon som tittade in - 22 december 2007 15:48

Det var väl sådär kul igår.

Blev lite kaos på inflyttningsfesten och ungefär en kvart på krogen.

Träffade på ett ex på krogen, hon blev lite sur på mig av någon anledning (förmodligen för att jag träffar tjejen jag träffar nu), men exet har absolut ingenting med det att göra. Det tog liksom slut i september förra året och vi blev ovänner för ungefär ett år sen och sen hörde jag inget ifrån henne förrän i mitten av september i år, då hon bad om ursäkt för att hon betett sig som ett svin. Dum som jag är accepterade jag ursäkten och trodde det skulle bli annorlunda, att vi skulle kunna vara vänner nu. Men hon har ju uppenbarligen inte förändrats ett dugg.. Och ska det vara på det här viset kan det nog faktiskt kvitta. Då kan hon stanna uppe i norra Sverige..!


Jag blir kvar hos tjej tills imorgon, får se vad som händer ikväll.


Folk upphör aldrig att förvåna.

Av Hon som tittade in - 21 december 2007 14:34

Jag slapp åka till stan för att trängas med allt folk som gör sista julklapps-köpen. Kompisen åker med sin mamma istället. Himlans tur för då sparar jag lite på kroppen och så slipper jag stressa ihjäl mig.
Skulle ha vart till studion och hämtat smyckena jag beställde men jag kan ändå inte byta dom själv så jag tar det när jag ska dit och pierca mig istället.

Inatt drömde jag om en stoooor hårig spindel. Den var svart- och gulrandig. Bror fick med sig den in när han var ute och grejade, den hade satt sig bak på hans stövel. Den var jätteäcklig och jagade mig. Så jag ställde mig på en köksstol, men då började den klättra upp på den så jag fick hoppa ner och springa till en annan stol. Då kom äckelspindeln till den stolen så jag sprang mellan stolarna, och spindeln efter, hur länge som helst. Jag tog en tur till sovrummet där pappa låg och sov med jämna mellanrum, men spindeln följde efter mig överallt.
Det var panik! Efter ett tag plockade bror fram en sopborste för att det blivit små svarta grejer efter spindeln. Den hade tappat några ben så bror trodde den höll på att dö. (Mohaha!)
Den kröp in i en plastpåse och så ringde min telefon så jag vaknade, vilket var en lättnad. Jag hatar såna där mardrömmar!

Min mamma ringde från det andra landet igår. Allt hade gått bra och dom kom fram hela. Deras mobiler funkar tydligen inte där borta så hon skulle ringa någon annan dag igen.
Dom hade det varmt och folk gick runt i sommarkläder. (Nej men vad konstigt, man skulle nästan kunna tro att dom hade pälskappor och snowjoggings.)

Nu ska jag försöka peta i mig lite frukost (ja, när man inte ätit sen man vaknade så är det frukost oavsett vad klockan är och vad man äter) och sen vila lite. Kroppen mår inte bra men jag tänker inte låta den hindra mig idag!
Och ikväll blir det inflyttningsfest, förmodligen krogen och sen till tjej.


Då är jag jag.

Av Hon som tittade in - 20 december 2007 17:25

Tjej och hund åkte någon gång runt halv tio imorse, jag somnade om och pappa höll på att bli vansinnig på mig när han ringde för att väcka mig. Han började ringa vid 11 och hann ringa sju gånger innan jag vaknade ordentligt vid 13.30 och sa att jag skulle gå upp. Men upp gick jag ju inte och självklart somnade jag om. Som tur var vaknade jag vid 13.45 och fick skynda mig en hel massa eftersom jag skulle till sjukgymnasten 14.
Besöket där var ingen höjdare idag. Mår jättekonstigt efter behandlingen, hoppas verkligen jag är piggare imorgon då det är inflyttningsfest och krog. (Annars lär jag väl tvinga iväg mig ialla fall.)
Det känns som att det kommer bli lite tajt med tiden imorgon. Ska möta upp en kompis i stan vid 16 för att shoppa julklappar (har visst inte köpt en enda än), sen hem för att göra mig iordning och sen tillbaka till stan.


Imorse flög mamma och hennes gubbe till Lanzarote, dom ska vara borta i 2 veckor. Tycker jag kunde ha fått följt med i en resväska eller så kunde jag ju iofs ha låst in mamma i en garderob (eller som jag sa till henne: "jag funderar på att döda dig och ta ditt pass och åka istället för dig") och åkt istället för henne.
Men man får väl hoppas att dom får en trevlig semester. (Så säger jag bara för att det låter bra, egentligen hoppas min alltid lika snälla sida att dom får det förjävligt och helst en släng av magsjuka också.)

Idag ringde jag och beställde tid för ännu en piercing (jag har trots allt inte så många), så 9 januari är det dags igen.


Soffa och vila nästa.

Av Hon som tittade in - 19 december 2007 22:12

Igår fick jag besök av min kusin. Vi käkade lite och sen skulle vi titta på "Hitta Nemo", men vi var visst lite trötta så vi somnade båda två.
Efter att hon hade åkt vid 17-tiden satt jag med telefonen, mer eller mindre, klistrad vid örat ett bra tag.
Sen blev det en tur till stan med en familj som inte riktigt är min (men som känns som det iaf), mat på Max och sen en tur på ica maxi. Köpte ett par rosa prinsess-tofflor (hur fina som helst), en rosa fleecefilt, en knep&knåp-tidning för barn (det måste vara lätt, annars är det inte kul) och lite tuggummi (för det har jag ju så dåligt med).
Efter det bar det av hemåt för lite telefonpratande, en dusch och nu sitter jag och väntar på besök av tjej och hund.

Ska bli trevligt!


Jag tror på spöken.

Av Hon som tittade in - 18 december 2007 23:06

Inatt drömde jag att "Ugly Betty" sålde bilar. Man kunde sitta i en stol bredvid bilarna som var som en karusell, fast utan bälte, så det var spännande. Det kittlades en hel massa i magen.
Sen drömde jag att jag var ute och gick i stan för att möta upp en kompis. Vi skulle hämta hennes cykel i ett garage, men porten var lite konstig så först höll hon på att öppna den i huvudet på mig. Även om den var öppen gick det inte att gå in, så hon fick plocka bort alla plankor, två åt gången. Väl inne öppnade hon en flaska rödvin som hon drack ur vinglas stora som värmeljushållare.
Sist drömde jag att jag tog mig en språngmarsch på en grusväg med massa vattenpölar, det var inte jättetorrt.


När vi väl vaknat till liv idag tog vi en liten promenad med hunden (ja, i något annat än pyjamasbyxor var ju inte att vänta sig) innan tjejen och hund begav sig mot stora staden.
Strax före kl 14 blev jag hämtad av bror, kompis och pappa.
Släppte av pappa inne i stan och sen åkte vi andra raka vägen till studion. Oj, vad nervös jag var!
Men jag vågade göra den där piercingen, och den är nog den som egentligen gjort minst ont att göra.
Det som gjorde ondast var bindvävsmassagen jag fick innan han började sticka i mig och greppet han var tvungen att ha för att få dit smycket. Annars var det mest bara obehagligt.
Det tog ganska lång tid och mycket krånglandes för att få dit smycket, blev lite blodigt, men oj så tjusigt resultatet blev!
Nästan så att jag överväger att ringa imorgon och beställa tid för en till.


Ikväll blev det två filmer med bror och kompis. "Dead silence" (eller nåt sånt), som var en riktig skvätt-film. Och "Tomie" som skulle vara en läskig film men som mest bara var jättelöjlig. Vi fick oss ialla fall ett gott skratt.
Hamnade som vanligt här en sväng.
Men nu ska jag slänga mig på soffan och kika på en sista film innan det är dags att sova.


Nej, det där med smärta är inget jag föredrar.

Av Hon som tittade in - 17 december 2007 21:56

Drömde mardrömmar efter fimen vi såg igår. Drömde att jag blev jagade av folk som var inlindade i ståltrådar som det var ström i. Då sprang jag fort! Sen var jag i en vattenpark där jag åkte rutchkanor och karuseller i vattnet, rätt kul.


Idag blev jag väckt av telefonen, (det blir jag iofs alltid, men idag var det en kompis och inte pappa), kompisen undrade om hon kunde ta med sig en kompis och komma och dricka kaffe 40min senare. Det gick bra sa jag och flög upp och försökte plocka ihop det värsta i röran här. Efter en stund, då jag insett att det inte blev mycket bättre, gav jag upp och välkomnade dom in bland alla grejer.
När dom försvunnit till bussen roade jag mig med att städa i ungefär fem timmar, med pauser för att prata i telefon och sitta vid datorn.
Naturligtvis slutade min dammsugare suga och jag hittade inte dammsugarpåsarna så jag blev en aning uppgiven. Som en räddande ängel (eller som "sabrina, tonårshäxan") kom bror hit med (flygandes på?) sin dammsugare. Tack, tusen tack!
Tro det eller ej, men nu är mitt hem städat. Får se om jag orkar plocka fram skurmoppen imorgon och ta det sista bara.

Nu väntar jag på att tjejen och hund ska komma till mig och hälsa på.


När jag blir stor ska jag ha ett självstädande hem.

Av Hon som tittade in - 16 december 2007 21:28

"Familjemiddagen" hos mamma var trevlig. Blev pizza och kebabtallrik framför teven. Oj vad vi pratade, det var nästan inte tyst tillräckligt länge för att man skulle hinna äta upp maten. (Här kan man ana liiite ironi.)

Jag satt med ryggen åt teven och dom övriga tre tittade med full koncentration på "antikdeckarna" eller något liknande. Måste ha varit oootroligt spännande.

Efter maten fixade jag naglarna på mamma, målade dom så tjusigt sååå, och klistrade på några glitterstenar. Sen klistrade jag på några stenar på mina naglar med. Börjar bli lite haj på det där nu.
Sen bar det av hemåt för att duscha och göra mig klar innan det var dags att skaka rumpa på nöjes.

Gick dit med två kompisar men spenderade mesta tiden med tjejen och hennes kompisar. Det var ganska trevligt faktiskt.

Träffade en kusin jag inte sett på ungefär hundra år också.

När det stängde blev det en tur till Burger King och sen gick vi hem till henne där jag sov.


Idag har det varit en pyjamasdag. Jag hade pyjamas på mig när vi var ute med hunden. Hade fortfarande pyjamas på mig när bror hämtade mig och vi åkte och hyrde film. Såg en sån där hoppa-högt-film.


Shake it.

Av Hon som tittade in - 15 december 2007 15:30

Det var massa kul att vara barnvakt, hennes lillasyster är en aning galen tror jag.

Vi tittade på "Shrek 3" och "Hajar som hajar", fast jag och systern tittade inte så mycket på filmerna. Jag skulle kittla henne på armen hela första filmen, sen mellan filmerna spelade vi ett spel som hon kommit på själv (hon vann), under sista filmen skulle vi leka att dom var syskon som vanligt och att jag var deras mormor (så gammal ser tydligen jag ut att vara). Fick låna ett par glasögon som inte riktigt matchade mitt synfel, men det var ganska underhållande iaf. (Ja, inte glasögonen då, men att vara mormor.)

Kompisen kikade aldrig förbi, hon gick på krogen istället.

Strax efter halv ett kom mamman hem så vi åkte tillbaka mot stan där vi hämtade upp två kompisar till tjejen och så åkte vi och käkade på Max.

Sen skjutsade vi folk lite hit och dit så klockan blev jättesent och vi kom fram till att det nog var smidigast om jag sov kvar.

Såg tre stjärnfall under bilturerna, vackert!

Tog 14-bussen hem idag och kom hem för ungefär en halvtimme sen.

Ska alldeles strax åka till mamma och käka lite.

Ikväll blir det till att skaka rumpa på krogen.


När jag ser en stjärna falla, önskar jag..

Ovido - Quiz & Flashcards